Ambulantna oskrba in podpora bolnikom

Podpora po končanem zdravljenju je za bolnika izjemno pomembna! Vsak pacient, ki se zdravi v naši ambulanti MedTim, ob odhodu iz centra ne zaključi terapije, ampak nadaljuje z ambulantno oskrbo eno leto. 

Ambulanta pomeni enkrat mesečni obisk v naši ambulanti na kontrolne preglede, obnovo vsadkov (pacing injekcije), pogovor s psihiatrom za korekcijo ali zmanjšanje farmakoterapije in oceno preteklega obdobja.

Vsakemu pacientu je poleg osebnega stika preko pregledov na voljo tudi psihološka podpora po zdravljenju preko telefonskih pogovorov s psihologom ali specializiranim pedagogom, ki ga je med zdravljenjem vodil skozi psihološke postopke in sprožil proces psihoterapije in izobraževanja.

Pacienta v ambulantni obravnavi stalno spremljamo

Podpora po zdravljenju v bolnišnici ni namenjena le bolniku, ampak tudi njegovi družini. Celotna ekipa klinike aktivno sodeluje pri izvajanju storitev v ambulantni fazi. 

Ob koncu zdravljenja vsak bolnik in njegova družina dobijo navodila glede abstinence (ne uporabljanje PSA). Te smernice niso zastavljene kot omejitve, ampak kot psihološka podpora, ki skupaj z vsadkom bolniku in njegovi družini olajša začetek abstinence. Ta podpora vključuje prilagajanje novim vedenjem in s tem odziv na neskladnost.

Z našo pomočjo lahko vsak pacient premaga izzive in začne novo življenje!

Ambulantna oskrba oseb odvisnih od snovi

Ambulantna oskrba odvisnih oseb se začne po končanem bolnišničnem zdravljenju in traja 12 mesecev. Pacienti so obvezni mesečno prihajati na kontrolne preglede pri psihiatru, kjer se opravi pogovor o preteklem obdobju, farmakoterapija se korigira ali zmanjša, po čemer se pridobi splošni vtis o pacientu in njegovi družini v situacijah po zdravljenju.

Obvezno je, da bolnik pride na kontrolo z družinskim članom za dodatne informacije. Na podlagi teh podatkov psihiater določi nadaljnji potek farmakoterapije in poda predloge za nadaljnje delovanje v naslednjem obdobju, do naslednje kontrole. 

Obvezna je kontrola uporabe rehabilitacijskih pravil, ki jih bolnik in njegova družina prejmejo ob koncu bolnišničnega zdravljenja. Pravila rehabilitacije bistveno olajšajo sprejemanje stabilne abstinence, saj so z njihovo uporabo bolniki zaščiteni pred situacijami, ki so lahko potencialni sprožilci, predvsem zaprtih psihičnih kriz in celo recidivov.

Če ima pacient implantat, ga obnovi v 28 dneh. Če se pacient ne počuti stabilno in potrebuje zgodnejši pregled, se lahko na urgentni pregled naroči po telefonu.

Postavite svoje življenje na pravo pot

Pokličite nas in se dogovorite za pregled pri naših zdravnikih

Naša medicinska ekipa je vedno ob bolniku in njegovi družini

V primeru psihične krize ali kakršnih koli neprijetnih občutkov med ambulantno fazo je bolnik podvržen nujnemu pregledu za farmakološko in psihološko pomoč ter preprečitev ponovitve. 

Redni ambulantni pregledi so pomembni za popolno okrevanje bolnikov, vendar to ni dovolj. Pomembno je, da se bolnik drži navodil zdravnika, hkrati pa tudi opazi, kaj mu lahko povzroča težave v življenju.

Prav tako je pomembno, da bolnik po zdravljenju vzpostavi popolnoma drugačno dnevno dinamiko, kar pomeni spremembo interesov, socialnega okolja (druženje z ljudmi, ki nimajo težav z odvisnostjo), aktivno udejstvovanje v športu, iskanje hobijev, nadaljevanje izobraževanja, če se je že začelo, da bi se izognili dolgočasju, ki lahko pogosto povzroči ponovitev.

Ko bolnik ozdravi in ​​je rehabilitiran, se začne novo življenje, vendar v starem okolju. Če se spremembe in zdravljenje izvaja le pri bolniku, v njegovem okolju pa ni sprememb, prihaja do sprememb, ki sčasoma zbledijo. Pacient se hitro vrne k vzorcem odvisniškega vedenja. Zato je v rehabilitacijskem obdobju pomembno vključiti družino v zdravljenje kot ključni dejavnik. Prav tako so bolniku velika prednost prijatelji, ki lahko pomagajo v fazi resocializacije. To je pomembno, da se izognemo sprožilcem, ki povzročajo krize in ovirajo okrevanje.

Ali pa nas kontaktirajte preko spodnjega e-poštnega obrazca.