Zdravljenje odvisnosti od marihuane

Pregled vsebine

Čeprav marihuano mnogi uvrščajo v skupino lažjih drog, morate vedeti, da je to ena največjih zmot, saj so vse droge trde. Ta psihoaktivna snov povzroča številne škodljive posledice za fizično, duševno in socialno zdravje potrošnika. Največja in hkrati najnevarnejša posledica uživanja tega narkotika je odvisnost od marihuane, zato je zdravljenje odvisnosti od marihuane vsekakor nujno. 

Vse se začne z marihuano. Številni uporabniki drugih psihoaktivnih snovi, kot sta heroin ali kokain, so začeli prvo uporabljati marihuano. Na žalost mladi začnejo uživati ​​že zelo zgodaj, že v najstniških letih. Ocenjuje se, da je več kot 50 % vseh odraslih začelo uporabljati marihuano pred 18. letom.

Zdravljenje odvisnosti od marihuane na začetku uživanja je največji izziv, saj človek verjame, da ni problema. A realnost je drugačna, saj je zasvojenost s travo zahrbtna bolezen.

Odvisnost od marihuane – kaj je marihuana?

Marihuana je ime za indijsko konopljo (Cannabis) in spada v skupino kanabinoidov. Mnogi se sprašujejo, kako izgleda marihuana? Konoplja je rastlina, ki raste v tropskih predelih. Liste ženske rastline, pa tudi cvetove, lahko kadimo ali pripravljamo kot čaj, smola rastline pa je močnejša in se imenuje hašiš. 

Tetrahidrokanabinol, bolj znan kot THC, je psihoaktivna snov, ki jo najdemo v indijski konoplji, bolj znani kot marihuana. In prav THC je odgovoren za to, da marihuana povzroči odvisnost.

Ko se marihuana uporablja kot cigareta, THC pride skozi pljuča v krvni obtok, kjer se prenese v možgane in druge organe. Ko pride do možganov, se veže na receptorje živčnih celic v delih možganov, ki so odgovorni za koncentracijo, koordinacijo, spomin, mišljenje, ugodje in čustva. To je vzrok za “visok” učinek, ki ga povzroča marihuana.

Kakšni so znaki in simptomi uživanja marihuane?

Marihuana je torej droga, ki vodi v odvisnost in težave. Ta psihoaktivna snov je škodljiva in tvegana za duševno in telesno zdravje, saj združuje učinke različnih kategorij mamil, kot so alkohol, pomirjevala ali halucinogene droge. 

Drugo ime za odvisnost od marihuane je odvisnost od plevela ali motnja uživanja konoplje. Ko človek nadaljuje z uživanjem marihuane, kljub vsem škodljivim učinkom, ki jih ta droga povzroča, potem lahko rečemo, da je odvisnik od marihuane.

Vendar se tu postavlja glavno vprašanje – kako prepoznati odvisnika od marihuane? Se pravi, kakšni so simptomi uživanja marihuane in zasvojenosti s tem narkotikom?

Z našo pomočjo in inovativnimi metodami za odvajanje od marihuane bo odvisnost od marihuane postala preteklost.

Postavite svoje življenje na pravo pot

Pokličite nas in se dogovorite za pregled pri naših zdravnikih

UČINKI ODVISNOSTI Z MARIHUANO - KAKŠNE SO POSLEDICE MARIHUANE?

Raziskave so pokazale, da obstaja več dejavnikov, ki določajo, ali bo nekdo postal zasvojen z marihuano. Med drugim vključujejo genetiko, stresne in travmatične življenjske izkušnje, pritisk vrstnikov in okolja, zlorabo in zanemarjanje v otroštvu in podobno.

Kratkoročni negativni učinki marihuane

Halucinacije, blodnje, oslabljen spomin in kognitivne funkcije, spremenjeno zaznavanje časa, spremenjeno čutno zaznavanje, psihoza, panika, napadi panike, povišan srčni utrip, povišan srčni utrip, omotica in slabost, tesnoba, napadi smeha in strahu, napetost, krvave oči , dezorientacija.

Dolgoročni stranski učinki marihuane

Nastanejo zaradi kroničnih učinkov in učinkov marihuane na možgane. Ko govorimo o učinkih marihuane, ob dolgotrajnem in prekomernem uživanju prihaja do sprememb v možganih, saj marihuana vpliva na spremembe v delih možganov, ki upravljajo odziv na stres, motivacijo in nagrajevanje. Marihuana negativno vpliva na plodnost, povzroča zvišan krvni tlak, vrtoglavico, čustveno otopelost, tesnobo.

Poleg tega so dolgoročne posledice uživanja marihuane še: znižanje inteligenčnega kvocienta, depresija, motnje spomina, kronične psihoze, shizofrenija, samomorilne misli in vedenje, znatno zmanjšana sposobnost za opravljanje delovnih nalog.

Ko prenehate z uživanjem marihuane, se pojavijo simptomi abstinenčne krize. Ti simptomi vključujejo, vendar niso omejeni na razdražljivost, nespečnost, anksioznost, depresijo, pomanjkanje apetita…

Zdravljenje odvisnosti od marihuane - Zdravljenje 14 dni

Uživanje marihuane vodi do trenutka, ko bolniki spoznajo, da so premagali odvisnost in da konoplja škodljivo vpliva nanje in njihovo okolje. To je trenutek, ko se ljudje vprašajo “kako se znebiti marihuane” ali “kaj je potrebno, da prenehamo kaditi marihuano”. Potem začnejo iskati pomoč. Zdravljenje odvisnosti od marihuane je možno v naši sodobno opremljeni kliniki, kjer naša strokovna medicinska ekipa dosega izjemne rezultate.

Ali pa nas kontaktirajte preko spodnjega e-poštnega obrazca.