Zdravljenje duševnega zdravja

Duševne motnje, imenovane tudi duševne motnje ali psihiatrične motnje, so stanja, za katera so značilni vzorci mišljenja, čustvovanja ali vedenja, ki povzročajo znatno nelagodje ali motnje vsakodnevnega delovanja in duševnega zdravja. Te motnje lahko vplivajo na način, kako oseba razmišlja, čuti, komunicira z drugimi in se spopada s stresnimi situacijami. Pomembno je poudariti, da je zdravljenje duševnega zdravja pogosto najbolj učinkovito, če je prilagojeno individualnim potrebam vsakega posameznika. Celostni pristop, ki upošteva biološke, psihološke, socialne in okoljske vidike, lahko zagotovi najboljše rezultate. Stalna podpora strokovnjakov za duševno zdravje, družine in skupnosti je prav tako ključna za spodbujanje zdravljenja in odpornosti.

Ocena psihiatra

Vrednotenje najprej poteka s pogovorom s psihiatrom. Upošteva se pacientova osebna in družinska anamneza zaradi boljšega spoznavanja pacienta, težav, ki so se pojavljale, pa tudi okoliščin, ki so privedle do motnje. To predvsem omogoča oceno bolnikovega stanja in uporabo ustrezne farmakoterapije pri zdravljenju odvisnosti. Med celotno obravnavo vodi psihiater dnevne pogovore z bolnikom. V tem primeru spremlja stanje in učinkovitost postopkov, psihoterapijo in farmakoterapijo.

Laboratorijske preiskave

Najprej se po sprejemu bolnika v kliniko opravijo krvne preiskave. Sem spadajo: popolna krvna slika, biokemične analize, testi na HIV in viruse hepatitisa ter dodatne analize po indikacijah. Poleg laboratorijskih preiskav krvi se izvajajo tudi preiskave urina.

Specializirani pregledi

Specialist interne medicine bo vsakega pacienta ob sprejemu pregledal z namenom, da ugotovi indikacije in kontraindikacije za posege v ambulanti, povezane s programi zdravljenja odvisnosti.

Diagnostični postopki

Takoj po sprejemu specialist interne medicine na podlagi internističnega pregleda določi dodatne diagnostične postopke. Na ta način bomo določili indikacije in kontraindikacije za zdravljenje odvisnosti. Ti posegi vključujejo ultrazvok trebuha in srca, EKG, doppler krvnih žil. Po potrebi bodo izvedeni dodatni posegi (MRI, CT, rentgen, gastroskopija itd.). Ne sodijo v standardni program in se izvajajo po priporočilu zdravnika in s soglasjem družine.

Psihodiagnoza

Psihološki testi, ki vključujejo uporabo testov kognitivnih funkcij, oceno osebnosti s pomočjo strukturiranih psiholoških testov in projektivnih tehnik. V sodelovanju s psihologom in specializiranim pedagogom ocenimo psihično stanje pacienta, na podlagi česar določimo psihoterapevtski pristop individualne obravnave za vsakega pacienta.

Postopki zdravljenja psihološke odvisnosti

Pacientu ponudimo metodologijo, ki jo izvaja psiholog in defektolog, specializiran za psihološke postopke. Ti postopki so namenjeni krepitvi pozitivnih veščin in vedenja ter obrambnih mehanizmov. Poleg tega ti postopki vključujejo psihoterapevtsko delo s podporo farmakoterapije. Gre za ustvarjanje pogojnega averzivnega refleksa do pogosto uživane snovi – (averzivni postopek). Kombinacija psihoterapevtskih srečanj z intravensko infuzijo »transmediatorjev« omogoča maksimalno povečanje potenciala psihoterapije. Na ta način naši strokovnjaki sugestivno delujejo na pacientovo podzavest.

Usposabljanje bolnikov in družinskih članov

Med obravnavo pacientov in njihovih družin psiholog in specializirani pedagog izvajata usposabljanje za duševno zdravje na podlagi predhodnih ocen. Usposabljanje vključuje analizo bolezni z medicinskega vidika, prepoznavanje sprožilcev, ki so nas v bolezni pripeljali in obdržali, ter upoštevanje neposrednih posledic. Ključni del usposabljanja je povezan z delom usposabljanja, ki se prične po zdravljenju v ambulanti, t.i. ambulantni del, ki traja naslednje leto.

Postavite svoje življenje na pravo pot

Pokličite nas in se dogovorite za pregled pri naših zdravnikih

Regenerativni postopki

Poleg psihoterapije med zdravljenjem so pacientom na voljo fizikalna terapija, terapija v hiperbarični komori, infrardeča savna, limfna drenaža in ročna masaža (1 masaža je vključena v ceno zdravljenja).
V ceno tretmaja je poleg psihoterapije med zdravljenjem vključena 1 masaža/limfna drenaža, 5 regeneracijskih infuzij in 1 tretma v solni sobi. Dodatni regenerativni tretmaji se zaračunajo posebej, kot so terapija v hiperbarični komori, kisikova kapsula, infrardeča savna, plazmafereza, solna soba, masaža/limfna drenaža.

Ali pa nas kontaktirajte preko spodnjega e-poštnega obrazca.