Zdravljenje odvisnosti od heroina

Pregled vsebine

Odvisnost od heroina - edini način, da prenehamo s to drogo

Heroin je izjemno nevarna in močno zasvojljiva droga, ki zelo hitro povzroči odvisnost. Izkušnje ljudi, ki so uživali heroin, kažejo, da se je iz te situacije zelo težko, skoraj nemogoče zlahka »izvleči«. Razlog za to so izjemno neprijetni odtegnitveni simptomi, ki jih odvisnik občuti, ko nenadoma preneha z uživanjem heroina. Edini način, da se trajno znebite te potencialno smrtonosne psihoaktivne snovi, je razstrupljanje od heroina.

Odvisnost od heroina - kaj je heroin?

Detoksikacija s heroinom je, kot že ime pove, metoda čiščenja telesa odvisnikov od heroina. Zato se postavlja vprašanje: kaj je heroin? 

Heroin je droga, ki temelji na morfiju, snovi, pridobljeni iz smole plodov maka. Barva in videz heroina sta odvisna od načina njegove proizvodnje in drugih snovi, s katerimi se lahko meša.

Heroin je lahko v obliki belega ali rjavega prahu, lahko pa tudi kot črna, lepljiva snov (črni heroin). Ta opojna snov spada v skupino psihoaktivnih zdravil, imenovanih opiati ali opioidi. Drugi opiati vključujejo določena zdravila proti bolečinam na recept, kot so kodein, oksikodon in hidrokodon.

Zloraba heroina in učinek heroina vsekakor vodita v psihično in fizično odvisnost od heroina. Glede na velik zasvojljivi potencial heroina ta opojna snov predstavlja resno tveganje in zdravstveni problem, tudi če jo človek zaužije le enkrat! Heroin je depresiv, ki takoj po zaužitju povzroči dobro počutje in lajšanje bolečin. 

Prav ti učinki spodbudijo osebo, da razvije močno željo po ponovnem uživanju heroina, kar vodi v razvoj psihične odvisnosti od heroina. Po drugi strani pa, ko oseba poskuša prenehati z zlorabo heroina, nastopi “heroinska abstinenčna” kriza. Zato ljudje, zasvojeni s heroinom, v želji po lajšanju izjemno neprijetnih odtegnitvenih simptomov ponovno posegajo po heroinu, kar pomeni, da je tveganje ponovitve zelo veliko. To je znak fizične odvisnosti od heroina.

Vsekakor pa je razstrupljanje od heroina, v okviru zdravljenja odvisnosti od heroina, v kliničnih in bolnišničnih pogojih, edini način, da uživanje heroina za vedno prenehamo.

Zasvojenost s heroinom in zdravljenje s heroinom

Mnogi se sprašujejo: kako prenehati uporabljati heroin brez zdravljenja? Odgovarjamo, da je razstrupljanje s heroinom nujno za popolno ozdravitev odvisnosti od heroina. Odvisnost od heroina je resna motnja, povezana z zlorabo te snovi. Za zasvojenost s heroinom je značilna intenzivna psihična in fizična želja po uživanju te opojne snovi. Čeprav je heroin nezakonit, je številne druge opioide mogoče dobiti zakonito na zdravniški recept. 

Skupna značilnost vseh opioidov je, da lajšajo bolečino tako, da blokirajo ali zmanjšajo število bolečinskih signalov, poslanih v možgane. Poleg tega opioidi vplivajo na možgane in povzročajo znatno sproščanje endorfinov, zaradi česar je človek srečen, evforičen ali »napušen«. Prav zaradi teh lastnosti so heroin in drugi opioidi zelo zasvojljive psihoaktivne snovi.

Če vi ali kdo od vaših bližnjih trpi za odvisnostjo od heroina, sta razstrupljanje s heroinom in čiščenje krvi od odvisnosti zanesljiv način, da se rešite iz te situacije. Center za razstrupljanje heroina vam lahko zagotovo pomaga. 

Zloraba heroina in smrtni preveliki odmerki so se v zadnjem desetletju močno povečali. To povečanje je povezano z vse večjim številom ljudi, ki zlorabljajo opioidne analgetike na recept. Nekateri ljudje, ki postanejo zasvojeni s temi drogami, pogosto preidejo na heroin, ker ima podobne učinke, a je cenejši in ga je lažje dobiti.

Večina ljudi, ki zlorabljajo ali so uporabljali heroin, pravi, da so najprej zlorabili opioide na recept. Raziskave kažejo, da približno ena tretjina vseh odvisnikov od heroina, ki iščejo zdravljenje, postane takoj zasvojena z zlorabo heroina, brez predhodne uporabe opioidnih zdravil.

Za odvisnost je dovolj le en zaužitje heroina! Kronično in neprekinjeno uživanje heroina lahko povzroči preveliko odmerjanje.

Odvisnost od heroina: Vzroki!

Zasvojenost s heroinom lahko povzroči kombinacija genetskih, vedenjskih in okoljskih dejavnikov. 

Znani dejavniki tveganja za odvisnost od heroina vključujejo:

Pomembno si je zapomniti, da prisotnost enega ali več teh dejavnikov tveganja ne pomeni samodejno, da bo nekdo razvil odvisnost od heroina in simptome heroina. Študije in raziskave kažejo, da je oseba, če so prisotni nekateri od omenjenih dejavnikov tveganja, izpostavljena povečanemu tveganju za zlorabo drog in zasvojenost.

Odvisnost od heroina: Učinki heroina

Da bi razstrupljanje od heroina potekalo pravilno, je pomembno poznati posledice uživanja heroina, torej učinke, ki jih ta droga povzroča, in simptome heroina. To je pomembno, ker je razstrupljanje s heroinom proces odpravljanja učinkov heroina. 

Heroin je namreč depresor centralnega živčnega sistema. To pomeni, da ta opoj upočasni delovanje možganov in vpliva na dihanje (ki se prav tako upočasni ali ustavi). Telesna temperatura in pritisk se znižata, srčni ritem pa postane nepravilen.

Simptomi tega kriznega obdobja se lahko pojavijo predvsem nekaj ur po dolgotrajnem prenehanju uživanja. Vključujejo:
Učinki heroina na kratkoročni ravni
Človek takoj po zaužitju heroina doživi »hit«, to je val ugodja oziroma evforije. Vendar pa kratkoročni učinki heroina vključujejo:
Heroin pogosto ni v čisti obliki, tj. vsebuje dodatne snovi, kot so sladkor, škrob ali mleko v prahu, ki lahko zamašijo krvne žile, ki vodijo do pljuč, jeter, ledvic ali možganov, kar povzroči trajne poškodbe teh organov.
Dolgoročni učinki heroina
Dolgoročni učinki heroina in redne uporabe so lahko uničujoči:

Zasvojenost s heroinom in predoziranje (zastrupitev) s heroinom

V primeru prevelikega odmerjanja heroina je potrebna takojšnja detoksikacija heroina, da preprečimo usodne posledice. Strokovno in poglobljeno razstrupljanje s heroinom lahko izvaja le ustrezen, priznan in znan center za odvajanje od heroina, kot je Klinika za zdravljenje odvisnosti MedTiM. 

Do prevelikega odmerka heroina lahko pride, ko oseba zlorabi znatno dozo te psihoaktivne snovi, ki je njeno telo ne prenese. To stanje je življenjsko nevarno in če ne zagotovite takojšnje ustrezne medicinske pomoči in razstrupljanja, lahko nastopi smrt.

Natančneje, v tem primeru in glede na simptome heroina je nujna nujna hospitalizacija zaradi medicinskega razstrupljanja.

Ko oseba doživi prevelik odmerek heroina, se njeno dihanje upočasni ali popolnoma ustavi. Posledica je zmanjšanje količine kisika, ki doseže možgane (stanje, znano kot hipoksija). Hipoksija ima lahko resne in dolgoročne psihološke in duševne učinke na živčni sistem, vključno s komo in trajno poškodbo možganov.

Simptomi heroina in predoziranja:

Postopek razstrupljanja in odvajanja od heroina v primeru krize

Kot pri vseh drugih drogah lahko oseba razvije toleranco na heroin. Ima pa heroin to specifičnost, da lahko že po nekaj zaužitjih povzroči toleranco na to psihoaktivno snov! 

Da bi dosegli enak učinek kot prej, heroinski odvisniki uživajo večje odmerke v pogostejših intervalih. Njihovo telo postane odvisno od heroina in lahko deluje le v njegovi prisotnosti. V primeru nenadnega prenehanja uživanja heroina nastopi “heroinska abstinenčna” kriza. Glede na to, da je za heroinsko odtegnitveno krizo značilna vrsta fizičnih in psihičnih simptomov, ki so izjemno neprijetni, je varno in neboleče “heroinsko zdravljenje” edini način za premagovanje te boleče in neprijetne situacije.

Simptomi heroina in kratkoročna odtegnitvena kriza (prvih 24 ur)
Simptomi heroina in dolgoročna odtegnitvena kriza (po 24 urah)
Če opazite, da je nekdo od vaših bližnjih v odtegnitveni fazi, potem je hospitalizacija nujna zaradi medicinskega razstrupljanja, torej v tem primeru od heroina!

MEDTIM - Klinika za zdravljenje odvisnosti od heroina

MedTiM je sodobna klinika za zdravljenje odvisnosti in psihičnih težav ter strokovni center za »heroinsko zdravljenje«. V okviru inovativnega in revolucionarnega zdravljenja odvisnosti od heroina naša ekipa zdravnikov in drugih svetovno priznanih strokovnjakov izvaja popolno razstrupljanje od heroina. 

Odlikuje nas to, da izvajamo POPOLNOMA NEBOLEČO IN VARNO HEROINSKO ZDRAVLJENJE!

Razstrupljanje s heroinom v MedTiM-u je prvi in ​​eden najpomembnejših korakov v dolgotrajnem zdravljenju odvisnosti od heroina. Predvsem razstrupljanje telesa od heroina je prvi korak pri zdravljenju odvisnosti od heroina in drugih opiatov ter psihoaktivnih snovi. Postopek zdravljenja heroina vključuje čiščenje krvi, torej telesa človeka, ki je zasvojen s strupenimi snovmi.

Če vas zanima čiščenje krvi, torej želite izvedeti stroške, nas kontaktirajte kadarkoli, saj smo vam na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu!

Namen razstrupljanja s heroinom je preprečiti ponovitve, ki jih povzročijo telesne krize. V proces razstrupljanja vključujemo farmakoterapijo, ki podpira ustvarjanje dolgotrajne abstinence, torej opustitve zlorabe heroina in drugih opiatov! 

Heroinsko razstrupljanje in čiščenje krvi v ambulanti MedTiM pomagata telesu odvisnika hitreje izločati strupene snovi.

UROD postopek, učinkovit in hiter

Postopek UROD v naši kliniki, znan tudi kot ultra hitro razstrupljanje od heroina in drugih opiatov, je preverjen, zanesljiv in predstavlja eno najboljših metod čiščenja telesa! Pri posegu UROD, ki v celoti pomaga pacientu, da brez bolečin pride skozi proces razstrupljanja, se uporabljajo tudi posebna zdravila za medicinsko razstrupljanje.
Hitro razstrupljanje organizma v kliniki MedTim zmanjša tveganje za ponovitev v več kot 80% primerov!

Ultrahitro razstrupljanje z opiati je postopek, s katerim se telo hitreje in manj boleče znebi heroina. Poleg tega UROD postopek odvisnikom omogoča, da si očistijo kri od heroina in drugih škodljivih snovi brez občutka nelagodja. 

To hitro razstrupljanje od heroina poteka počasi pod popolno anestezijo na intenzivni enoti in traja od 6 do 8 ur pod stalnim nadzorom anesteziologa. Pri ultra hitrem postopku razstrupljanja se sproži razstrupljanje opiatov z injiciranjem visokih odmerkov opiatnega antagonista (naloksona, zdravila za razstrupljanje, ki obrne učinke heroina) pod splošno anestezijo ali globoko sedacijo.

Nalokson se daje intravensko skozi celoten hitri postopek razstrupljanja s fiksnimi odmerki. Poseg UROD izvaja zdravnik anesteziolog. Preden se predpiše postopek UROD, gre bolnik skozi vrsto diagnostičnih preiskav, da se prepriča, da ni kontraindikacij. 

Po razstrupljanju UROD pacient prejme zdravila proti odtegnitvi in ​​vitaminsko podporo, ki pomaga zmanjšati željo po heroinu in obnoviti zdravje organov, prizadetih zaradi zlorabe opiatov. Torej imate odgovor na vprašanje: kako opustiti heroin brez zdravljenja?

Koliko stane zdravljenje s heroinom?

Če vas zanimajo cene čiščenja krvi, torej čiščenja krvi in ​​koliko stane, v sklopu razstrupljanja s heroinom, nas pokličite, saj smo tu, da vam zagotovimo vse vrste informacij! 

Kri čistimo z zgoraj omenjenimi postopki razstrupljanja, lahko pa tudi s plazmaferezo.
Plazmafereza je popolnoma neboleča metoda razstrupljanja in čiščenja krvi, saj ima poleg razstrupljevalnih tudi protivnetne in imunomodulatorne lastnosti. Je ena najproduktivnejših metod razstrupljanja, saj plazmafereza poveča učinkovitost nadaljnjega zdravljenja in popolnoma revitalizira bolnikovo telo, zato je še posebej pomembna v zgodnjih fazah zdravljenja.

Ob koncu zdravljenja vsak pacient, ki je bil podvržen razstrupljanju s heroinom in preverjanju, ali je telo očiščeno sledi opiatov, prejme tekoči vsadek naltreksona. Učinek injekcije traja 30 dni, nato pa mora bolnik naslednjih 30 dni znova prejemati enak odmerek.
Priporočljivo je jemanje tako imenovanega blokatorja tudi v naslednjem letu, saj predstavlja izjemno oviro, ne le fizično, ampak tudi psihično, pred morebitnimi psihičnimi krizami, ki lahko vodijo v recidiv. 

Poleg blokatorjev bolniku predpišemo ustrezno farmakoterapijo in priporočimo nadaljevanje psihoterapije. Če obstajajo kontraindikacije za dajanje Naltrekson injekcije, bolniku predpišemo tablete (razstrupljevalna zdravila), katerih učinek traja 24 ur in jih jemljemo poleg rednega zdravljenja, ki ga predpiše psihiater ob koncu bolnišničnega zdravljenja.

Glede stroškov čiščenja krvi, v primeru zdravljenja odvisnosti od heroina 10 dni blokator ni vključen v ceno zdravljenja. Medtem ko je pri zdravljenju, ki traja 14 dni, prvi blokator vključen v ceno zdravljenja.

Ali pa nas kontaktirajte preko spodnjega e-poštnega obrazca.