Diagnostika - Zdravljenje odvisnosti

Diagnostika pri zdravljenju odvisnosti je prvi korak in izjemno pomemben del postopka, saj ugotavlja prisotnost ali odsotnost bolezni

Ta postopek nam pomaga, da bolnikovo stanje uvrstimo v ustrezno diagnostično kategorijo, kot tudi pri diagnosticiranju ugotovimo znake in simptome bolezni. Diagnostika kot taka je zelo pomembna pri zdravljenju odvisnosti, saj se njeno bistvo spušča v oceno celotnega fizičnega in psihičnega stanja naših pacientov.
V ambulanti MedTim takoj ob sprejemu v bolnišnico opravimo celoten diagnostični pregled.

Zakaj je diagnoza tako pomembna?

Diagnoza omogoča ugotavljanje stanja bolnika, ki se zdravi zaradi odvisnosti. Skratka, vsak postopek ima svoje indikacije in kontraindikacije. Z drugimi besedami, dobra diagnoza bo določila postopke, ki se bodo uporabljali pri zdravljenju motenj odvisnosti.

S pomočjo diagnostike v celoti ocenimo duševno zdravje in fizično stanje bolnika.

Če diagnoza razkrije zdravstveno težavo, pacienta usmerimo na specifične dodatne preiskave. Klinika MedTiM sodeluje z vodilnimi klinikami v Srbiji, ki nudijo natančne preiskave, vključno s slikanjem, magnetno resonanco, ultrazvokom, rentgenom, kot tudi posvetovanja s specialisti. 

Dodatne analize, specialistična mnenja ali preiskave v posebnih laboratorijih po diagnozi v naši ambulanti pa niso vključene v ceno. Zato jih bomo dodatno zaračunali po priporočenem ceniku klinike.

Postavite svoje življenje na pravo pot

Pokličite nas in se dogovorite za pregled pri naših zdravnikih

Kaj pomeni diagnoza pri zdravljenju odvisnosti?

Od trenutka sprejema v ambulanto MedTiM pacient opravi popoln diagnostični pregled za oceno njegovega telesnega stanja. Na podlagi tega se bomo lahko odločili za prve korake pri zdravljenju.

Diagnostični postopki

Od samega sprejema se na podlagi internističnega pregleda izvajajo standardni posegi, ki so vključeni v ceno zdravljenja. Gre namreč za ultrazvok srca in trebuha, ORL pregled za osebe, ki vdihavajo substance, EKG, laboratorijske preiskave na viruse HIV in hepatitisa ter doppler krvnih žil. 

Splošni zdravnik določi dodatne diagnostične postopke, s katerimi bomo ugotovili indikacije in kontraindikacije za zdravljenje (MRI, CT, RTG, gastroskopija idr.). Ti posegi niso vključeni v ceno zdravljenja in se dodatno zaračunajo.

Psihodiagnoza

Strukturirani psihološki testi in projektivne tehnike omogočajo oceno bolnikovih kognitivnih funkcij in osebnosti. V sodelovanju s psihologom in specialistom defektologom ocenimo pacientovo psihično stanje in določimo individualni pristop k psihoterapevtski obravnavi.

Ocena psihiatričnega stanja

Vrednotenje opravi psihiater. Analiziral bo osebno in družinsko anamnezo, povezano z boleznijo. 

Cilj tega srečanja je bolje spoznati pacienta z njegovimi odgovori, prepoznati okoliščine, ki so povzročile motnjo, pa tudi oceniti bolnikovo stanje in opaziti pomembna in relevantna dejstva za diagnozo motnje in uporabo ustrezno farmakoterapijo.

Na prvem srečanju se določijo odmerki substanc, ki jih pacient zaužije, da se sestavi popolnoma natančen načrt zdravljenja.

Med zdravljenjem ima psihiater vsakodnevna srečanja z bolnikom za spremljanje stanja in učinkovitosti postopkov in psihoterapije.

Laboratorijske analize

Po sprejemu pacienta v ambulanto opravimo krvne preiskave, vključno s KKS (popolno krvno sliko), biokemične preiskave ter dodatne preiskave, če obstajajo priporočila. Prav tako poleg preiskav krvi v laboratoriju opravljamo tudi preiskave urina.

Zdravljenje odvisnosti

Zdravljenje odvisnosti od heroina

Individualni pristop do pacientov bo poskrbel, da boste pozabili na uporabo teh psihoaktivnih snovi.

Zdravljenje alkoholizma

Poslovite se od odvisnosti od alkohola in se enkrat za vselej znebite te nadloge.

Zdravljenje odvisnosti od kokaina

Z visokim odstotkom uspešnosti paciente odvrnemo od uporabe tega narkotika.

Zdravljenje odvisnosti od iger na srečo

Zahvaljujoč inovativnim metodam zdravljenja bodo igre na srečo postale vaša preteklost.

Ali pa nas kontaktirajte preko spodnjega e-poštnega obrazca.