Zdravljenje odvisnosti od psihostimulansov

Pregled vsebine

MedTiM postopki, ki premagajo odvisnost

Psihostimulansi so poleg depresivov in halucinogenov ena od treh psihoaktivnih substanc. Imajo stimulativni učinek na psihomotorično aktivnost organizma. Med psihostimulante spadajo amfetamini in ekstazi, sintetične amfetamine imenujemo tudi metamfetamini.

Glavni farmakološki učinki psihostimulansov so:

Poleg tega imajo periferni simpatomimetični učinek. To pomeni, da uporaba psihostimulansov povzroči zvišanje krvnega tlaka in zaviranje motilitete prebavil. Za psihostimulante je značilno, da se zelo hitro absorbirajo iz prebavil. Z drugimi besedami, popolnoma svobodno prehajajo skozi krvno-možgansko pregrado in se nato v nespremenjenem stanju z urinom izločijo iz telesa. Zloraba in kompulzivna uporaba psihostimulantov povzroča fizično in psihično odvisnost od teh psihoaktivnih snovi. Psihostimulanti potisnejo telesno aktivnost do meja vzdržljivosti, popolnoma nevtralizirajo občutek lakote in utrujenosti.

Postavite svoje življenje na pravo pot

Pokličite nas in se dogovorite za pregled pri naših zdravnikih

Učinki in posledice zlorabe amfetamina

Uživanje psihostimulansov, torej amfetaminov, ima določene psihične in fizične učinke na človeka.

Psihične posledice uživanja amfetamina:

Fizične posledice uživanja amfetamina:

Odvisnost od amfetaminov - Obrnite nov list v življenju!

Amfetamini ustvarjajo fizično in psihično odvisnost z dolgotrajno, kronično in kompulzivno uporabo. 

Po dolgotrajni in neprekinjeni uporabi organizem ustvari določeno toleranco, zato oseba poveča odmerek, da doseže enak učinek kot prej. Na ta način postanejo amfetamini nujna snov v človeškem telesu za normalno delovanje.

Oseba, ki dlje časa jemlje amfetamine, lahko razvije amfetaminsko psihozo (duševna motnja, podobna paranoični shizofreniji), ki se kaže z blodnjami, halucinacijami, iluzijami in paranojo. To je zelo nevarna in tvegana situacija, saj je oseba v tistih trenutkih nagnjena k nasilju.

Zdravstvena obravnava za zdravljenje odvisnosti od psihostimulansov traja 14 dni

Svetovno priznane in preverjene metode v naši kliniki vam bodo pri zdravljenju odvisnosti od psihostimulansov pomagale osvoboditi spon te bolezni in nadaljevati normalno življenje.

Ali pa nas kontaktirajte preko spodnjega e-poštnega obrazca.