Zakaj bolnišnica za zdravljenje odvisnosti MedTiM?

Pomembno je, da zaupate kliniki, ki jo izberete za zdravljenje odvisnosti. Vendar je treba upoštevati, da ima lahko vsak center za razstrupljanje različne pristope k zdravljenju in da ni rešitve, ki bi ustrezala vsem. Kar je lahko učinkovito za enega bolnika, morda ne bo za drugega, saj se potrebe po zdravljenju razlikujejo glede na posameznika in naravo zasvojenosti. 

Za potrditev verodostojnosti in ugleda naše klinike kot “najboljše” za zdravljenje odvisnosti je ključnega pomena, da zagotovimo konkretne dokaze o naših uspehih, kot so stopnje ozdravitve, pričevanja zadovoljnih pacientov in dokazi o skladnosti z industrijskimi standardi in predpisi.

Poleg tega je pomembno, da ohranjamo visoko raven transparentnosti in etičnosti našega pristopa k zdravljenju, da vas obveščamo o novostih na področju zasvojenosti in da za zagotavljanje kakovostnega zdravljenja tesno sodelujemo z usposobljenimi zdravstvenimi delavci.

Glavni cilj naj bo vedno pomagati ljudem pri premagovanju zasvojenosti na učinkovit in trajnosten način. Če je naša klinika že dokazala sposobnost doseganja tega cilja in ima trdne temelje, da se šteje za eno najboljših klinik za zdravljenje odvisnosti.

MedTeam, vrednote nad vsem!

Ambulanta za zdravljenje odvisnosti MedTim že na prvi pogled izstopa po zunanjosti, notranjosti, udobju ter medicinski in nemedicinski opremi.
Vendar pa odlike centra za razstrupljanje MedTim temeljijo na teh vrednotah in inovativnem pristopu k izgradnji odnosa zaupanja med: Kliniko in pacientom, zdravnikom in pacientom, psihologom in pacientom, pa tudi specialnim pedagogom in pacientom.

Kaj pomeni?

To pomeni, da naša ideologija uspešnega zdravljenja odvisnosti ne vključuje privabljanja bolnika z obljubami o čudežnem zdravilu. Prav tako ne ponujamo eksotičnih tretmajev, ki bodo “zajamčeno” enkrat za vselej rešili težavo. 

Ne, ne govorimo o čarobni tableti, temveč o resnem delu, ki stoji za našim uspešnim zdravljenjem odvisnosti.

Osnovna ideja klinike MedTim je zaupanje.

Če imate vi ali kdo od vaših bližnjih težave, se obrnite na nas za pomoč in upravičili bomo vaše zaupanje.

Ključ do uspešnega delovanja detox centra MedTim je v ljudeh, ki tam delajo. Sodelujemo z ekipo strokovnjakov z dolgoletnimi izkušnjami pri zdravljenju odvisnosti. Zbrani so, da vam nudijo najboljšo strokovno pomoč in upravičijo vaše zaupanje. Omogočili vam bomo, da si povrnete zdravo življenje, kjer ni prostora za odvisnosti.

Zaupanje ni le beseda, ampak bistvo odnosa.

Odnos je lahko napolnjen z zaupanjem le, če obstaja medsebojno razumevanje.
Zdravnikovo razumevanje problema, zaradi katerega se bolnik obrne, pa tudi možnosti zdravljenja. 

Na drugi strani pa je razumevanje in sprejemanje samega procesa zdravljenja s strani pacienta ter načel uspešnega zdravljenja. To pomeni, kaj storiti in čemu se izogibati, da dosežete želeni rezultat, da se zaščitite pred ponovitvami in se jim znate izogniti.

Zaupanje na prvem mestu

Zaupanje med pacientom in zdravnikom oziroma zdravstvenim delavcem je tudi razumevanje in sprejemanje dela odgovornosti vsake od omenjenih strani. Z drugimi besedami, gre za delitev odgovornosti za rezultat med kliniko in pacientom. Kaj to pomeni?
To pomeni, da se bolnik, ko pride na zdravljenje, pogovorimo z njim in njegovo družino ter določimo program in metode zdravljenja odvisnosti ter končni cilj. 

Naš zdravstveni tim pacientu in njegovi družini pojasni, kaj program obsega in kaj je v njem. Razložimo, kako izgleda diagnoza, kateri postopki razstrupljanja (če so potrebni) so vključeni v program, kakšen je pomen postopkov, analiziramo, kako se bolnik počuti pred in po zdravljenju, kaj pomeni psihoterapija, fizioterapija, regeneracija, rehabilitacija in kako bodo te terapije izgledale.

Vsak medicinski poseg pacientu podrobno razložimo – kaj pomeni, kako se izvaja, kako se pacient počuti med in po posegu.

Tako vam korak za korakom pojasnjujemo potek zdravljenja – kako izgleda vsak dan zdravljenja.

Zakaj počnemo vse to? Ker želimo, da bolnik razume, kaj se mu dogaja, zakaj se počuti tako ali drugače. Z drugimi besedami, želimo, da nam pacient zaupa, da zaupa v našo strokovnost in vero v uspešen končni rezultat ter možnost ozdravitve. In vsak dan dokazujemo svojo strokovnost, z borbo za rezultat vsakega pacienta.

Postavite svoje življenje na pravo pot

Pokličite nas in se dogovorite za pregled pri naših zdravnikih

Vrata naše klinike so vedno odprta

Ob odpustu se z bolnikom in sodelavci v obravnavi pogovorimo in tako skupaj ocenimo, kako je potekala prva faza zdravljenja (faza hospitalizacije), kako se bolnik počuti ob odpustu, ali je zadovoljen s svojim stanjem. , kako ocenjuje rezultat prve faze. Skupaj povzemamo doseženo. 

To je zelo pomembna točka, saj zdravljenje še ni končano, končana je le njegova prva faza. Prehod v ambulantno fazo zdravljenja odvisnosti (druga faza) vedno pomeni, da bolnik in njegova družina prevzameta odgovornost in nadzor nad upoštevanjem pravil zdravljenja in ravnanjem v prihodnje. Od tega trenutka naprej klinika ne more več 100% nadzorovati bolnika. Ne moremo nadzorovati, kako bolnik jemlje terapije, kako in ali se drži priporočil psihologa, kako kontaktira psihiatra, kako prihaja na preglede itd. Od tega trenutka naprej je potek zdravljenja odgovornost bolnika in njegovih sodelavcev pri zdravljenju.

Vendar nikoli ne izgubimo upanja, ker verjamemo v bolnika! In to je načelo, ki ga vedno upoštevamo pred, po in po zdravljenju vsakega pacienta! Bolnikom smo vedno pripravljeni pomagati, še posebej takrat, ko sami težko najdejo odgovore na svoja vprašanja. 

Če želite to narediti, nas morate samo poklicati. Ni potrebe, ni razloga, da bi težavo skrivali, če se pojavi nenadoma, ni potrebe, da bi zavajali sebe in svoje bližnje. Če ima oseba, ki vam je blizu, težavo, je dovolj, da nas kontaktira in jo deli z nami.

Pacientov nikoli ne zavrnemo, vrata naše klinike so vedno odprta. Skupaj bomo vedno našli rešitev za vsako težavo, ne glede na to, kako težka je. To je zaupanje, pri katerem vztrajamo.

Zaupanje je naše načelo in glavno načelo zdravljenja v naši kliniki.