Hitro razstrupljanje od opiatov - Postopek UROD

Kako UROD (Rapid Opioid Detox) pomaga pacientu skozi neboleč proces razstrupljanja z opioidi?

Ljudje, ki so kronični uporabniki, se soočajo z izzivom, ko poskušajo premagati svojo odvisnost. Fizična kriza, ki jo povzroči pomanjkanje opioidov, je neprijetna in lahko povzroči izčrpavajoče simptome. Resnost teh simptomov je prva in ključna ovira, ki odvisniku preprečuje uspešno premagovanje slabe navade. Izločanje teh snovi je povezano s telesnimi simptomi, kot so težko dihanje, palpitacije, mišični krči, bolečine v trebuhu, tresenje, vročina in težave s prebavili.

Razstrupljanje z opiati – simptomi odtegnitvene krize

Intenzivnost simptomov predstavlja prvo in ključno oviro, ki zasvojenemu človeku onemogoča, da bi uspešno premagal odtegnitveni proces. Kljub temu UROD pacientu omogoča hiter in neboleč postopek brez nelagodja.

Fizični simptomi odtegnitvene krize vključujejo, vendar niso omejeni na:

Psihološki simptomi odtegnitvene krize med drugim vključujejo:

Ti simptomi postanejo še posebej intenzivni, ko telo, že navajeno na prisotnost opiatov in psihoaktivnih snovi, zahteva nov odmerek. Vse to povzroči, da uporabnik ponovno poseže po narkotikih, da bi ublažil vse simptome krize.

POPOLNA LOKACIJA - SAMO 10 MIN OD BEOGRADA

Klinika MedTiM se nahaja v Novih Banovcih, čudovitem kraju na obali reke Donave, ki se nahaja le 10 minut od Beograda in letališča “Nikola Tesla”. Bližina avtoceste in letališča pomaga pacientom hitro in enostavno priti do naše bolnišnice za zdravljenje odvisnosti.

Hitro razstrupljanje od opiatov - Postopek UROD

Zdravljenje odvisnosti po UROD-u je kot hitri postopek učinkovitejša rešitev od ambulantnih opiatov in programov zdravljenja odvisnosti od opioidov. 

Nadomestne terapije, ki se uporabljajo v nekaterih programih (metadon, subutex …), so se izkazale za nekoliko neučinkovite, zlasti pri tako imenovanem domačem razstrupljanju. Če se uporablja v takšnih primerih, lahko celo povzroči odvisnost in ne nudi popolne zaščite pred bolečimi občutki, povezanimi z odtegnitvijo. V teh situacijah, če se uporabnik ne more spopasti z izzivi odtegnitve (abstinence), lahko hitro razvije odvisnost od metadona ali se vrne k začetni substanci (heroinu).

Klasični programi, ki ne vključujejo UROD-a v rehabilitacijskih ambulantah dosegajo dobre rezultate, vendar so še nedorečeni. Običajno takšna zdravljenja pomagajo premagati telesne krize, vendar ne ublažijo vseh bolečih manifestacij, povezanih z odtegnitvijo. To sili potrošnike, da iščejo druge možnosti za premagovanje odvisnosti.

Kako odstraniti toksine iz telesa? CROP je rešitev!

Eno najpogostejših vprašanj je: Kako odstraniti toksine iz telesa? UROD, kot ultra hitro razstrupljanje telesa, predstavlja optimalno rešitev. 

UROD je indiciran za odvisnost, povezano z uporabo opiatov in opioidov. To je neboleča, varna in hitra metoda. Z drugimi besedami, odpravlja opioidne receptorje in normalizira raven možganskih prenašalcev. Splošna anestezija se uporablja, da bolnik lahko sprejme postopek brez neugodja ali bolečine.

Koliko časa traja razstrupljanje z opiati s postopkom UROD?

Postopek UROD traja 8 ur. V tem času je bolnik stalno pod nadzorom anesteziologa. Postopek je namenjen čiščenju opiatnih receptorjev snovi s pomočjo naloksona. Zato UROD omogoča skoraj popolno razstrupljanje v enem dnevu. 

Opiatni antagonist, ki ga proizvaja Naloxone, ima boljše afinitete za opiatne receptorje kot kateri koli opiat (heroin, metadon ali subutex). Nalokson se daje intravensko ves čas postopka v fiksnem odmerku.

Običajno mora bolnik, preden se priporoči UROD, opraviti vrsto diagnostičnih testov, da se zagotovi, da ni kontraindikacij. Diagnostični postopki vključujejo preiskave krvi, elektrokardiogram in druge ukrepe za oceno bolnikovega zdravstvenega stanja.

Zelo pogosto je potrebno, da pacient opravi dva ali tri tovrstne tretmaje, da je celoten postopek uspešen. Včasih je dovolj en tretma. Med ultra hitrim opiatnim posegom so pacienti pod stalnim zdravniškim nadzorom 24 ur na dan.

Ko se bolnik zbudi, večina neprijetnih in stresnih odtegnitvenih simptomov izgine. Preostale simptome zlahka ublažimo s klasičnimi zdravili. Včasih je dovolj le en postopek. Vendar se lahko v nekaterih primerih UROD ponovi.

Hitro razstrupljanje z opiati
Zakaj UROD poseg v naši ambulanti?

Pacienti v naši ambulanti, zahvaljujoč hitri detoksikaciji od opiatov pod anestezijo, premagajo večino simptomov odtegnitvene krize. To pomeni, da je hitri poseg v ambulanti MedTiM neboleč in medicinsko varen, saj se pacient izogne ​​vsem neprijetnim simptomom, kot so bolečina, stres, tesnoba … 

Tako UROD postopek pomaga telesu, da hitreje in bolj neboleče izloči opiate. Ko se pacient zbudi iz anestezije, je najpomembnejši in najintenzivnejši del krize mimo. V primeru, da po prebujanju ostane nekaj minimalnih odtegnitvenih simptomov, se njihova resnost znatno zmanjša in jih je mogoče zlahka odpraviti z neopioidnimi analgetiki.

Poudarili smo, da je samostojna odpoved opiatom brez zdravniške pomoči nevarna in tvegana. V strahu pred simptomi krize bolniki nadaljujejo z uporabo opiatov. Ultrahitro razstrupljanje telesa od opiatov pa naredi celoten proces odtegnitve znosen – brez bolečin in neprijetnih simptomov.

Zato je ta hitra metoda v naši ambulanti najučinkovitejši način, ne le za izogibanje neprijetnim fizičnim in duševnim simptomom odtegnitvene krize, ampak tudi najboljša rešitev za zdravljenje odvisnosti od opiatov.

Hitra detoksikacija od opiatov
UROD preprečuje tveganje za vrnitev v več kot 80% primerov

Po detoksikaciji pacient prejme zdravila proti odtegnitvenim simptomom in vitaminsko podporo. Njihov cilj je zmanjšati nujno potrebo po ponovnem uživanju in obnoviti zdravje organov, ki so bili prizadeti zaradi zlorabe drog. Strokovnjaki v naši kliniki potrjujejo, da UROD terapija pomaga pri preprečevanju tveganja za vrnitev v več kot 80% primerov. 

Kljub temu, da je UROD hitra metoda, celoten proces do konca odvisnosti od opiatov in opioidov nikoli ni hiter. Z izvajanjem dodatnega ambulantnega zdravljenja se uspešnost klinike MedTiM povečuje. Omogoča spremljanje pacientov eno leto po njihovem odpustu. Poleg tega pomaga vsakemu pacientu začeti in vzdrževati življenje brez drog ter iti po pravi poti. Seveda, UROD sam po sebi ni čarobno sredstvo za prekinitev odvisnosti v nekaj dneh. Potreben je celovit pristop na vseh področjih, vključno s psihoterapijo in farmakoterapijo.

Poleg zdravljenja v kliniki strokovni tim tudi organizira svetovanja za družine in osebe, ki se soočajo s težavami z odvisnostjo, depresijo in tesnobo. Prav tako za tiste, ki niso dovolj motivirani za zdravljenje ali ne morejo prejeti zdravljenja v kliniki.

Tukaj smo, da vam damo priložnost za novo življenje!

Ali pa nas kontaktirajte preko spodnjega e-poštnega obrazca.