Razstrupljanje organizma odvisnika

Fizično razstrupljanje zasvojene osebe

Razstrupljanje telesa zasvojene osebe je prvi in ​​eden najpomembnejših korakov pri dolgotrajnem zdravljenju odvisnosti. Predvsem medicinsko razstrupljanje je prvi korak pri zdravljenju odvisnosti od opiatov in drugih psihoaktivnih snovi. 

Medicinsko razstrupljanje je zelo pomemben postopek za preprečevanje recidivov, to je ponavljajočih se kriz, ki jih povzročajo telesni simptomi. Zdravljenje vključuje farmakoterapijo za podporo ustvarjanju dolgotrajne abstinence od nedovoljene uporabe opiatov in drugih psihoaktivnih snovi.

»Razstrupljevalna terapija« v kliniki MedTim pomaga zasvojenemu človeku, torej njegovemu telesu, da hitreje izloči strupene snovi.

Zdravljenje odvisnosti od opiatov s substitucijsko terapijo z metadonom, subotexom, buprenorfinom ima lahko slabosti. To zdravljenje je dolgotrajno in vključuje uživanje opiatov, kar poveča verjetnost ponovitve in ne bo imelo trajnih rezultatov.

Razstrupljanje je neboleče, varno in odobreno

Pod nadzorom strokovnega medicinskega osebja.

Trajanje razstrupljevalnega programa je odvisno od vrste snovi in ​​količine, ki jo uporabnik zaužije. To zdravljenje traja najmanj en teden. Detoksikacija namreč pomeni, da bolnik z infuzijami, postopki in zdravili dobi potrebne snovi. 

V okviru postopka UROD (ultra hitra detoksikacija) sprožimo čiščenje telesa opiatov z injiciranjem visokih odmerkov opiatnega antagonista (naloksona). Tudi med posegom UROD je pacient v popolni anesteziji ali močni sedaciji 6 do 8 ur, zato se postopek razstrupljanja izvaja v intenzivni negi in pod nadzorom anesteziologa.

Vrste razstrupljanja v naši kliniki:

Postavite svoje življenje na pravo pot

Pokličite nas in se dogovorite za pregled pri naših zdravnikih

Razstrupljanje vam pomaga zmanjšati in/ali ublažiti simptome.

»Razstrupljevalna terapija« je prvi korak pri zdravljenju odvisnosti in čisti telo toksičnih snovi ter blaži simptome abstinenčne krize.

Razstrupljanje alkohola

Glede na to, da so jetra glavni »laboratorij« našega telesa, pa tudi vitalni organ, brez katerega človek ne more živeti, je njihovo delovanje izjemno pomembno. Prekomerno uživanje alkohola vpliva na kakovost delovanja jeter. Jetra so med drugim odgovorna za razstrupljanje telesa. 

Z razstrupljanjem jeter jim »pomagamo« predelati in izločiti številne zdravju škodljive toksine in produkte. V tem okviru poteka razstrupljanje z vsakodnevnimi infuzijami, ki jih bolnik prejema. Natančneje, bolnik prejme komplekse vitaminov, aminokislin in hepatoprotektorjev, ki pospešujejo delovanje jeter in pomagajo znebiti toksinov ter njihovo izločanje iz telesa.

Abstinenčna kriza

Abstinenčna kriza je resno stanje, ki se pojavi pri ljudeh, ki so zasvojeni in so nenadoma prenehali uživati ​​psihoaktivne snovi. Z drugimi besedami, nujno je treba zaužiti izdelek, ki ga zasvojena oseba pogosto uporablja. Simptomi se običajno pojavijo nekaj ur po prenehanju jemanja psihoaktivnih snovi. 

Odvisniki težko prenašajo abstinenco, ko so sami doma. Zato so razstrupljevalni programi priporočljivi v bolnišničnem okolju, prav zato, ker je lahko odtegnitev za posameznika neznosna, za družino pa strašljiva.

Abstinenčno krizo spremljajo naslednji simptomi:

Odvisniki težko prenašajo abstinenco, ko so sami doma. Zato priporočamo, da se program razstrupljanja izvaja v bolnišničnem okolju, prav zato, ker je lahko odtegnitev za posameznika neznosna, za družino pa zastrašujoča.

Ali pa nas kontaktirajte preko spodnjega e-poštnega obrazca.